Onze jeugd is in 2005 begonnen met de ondersteuning bij het oprichten van een jeugdwerking in Berbesti. We hielpen hen vanuit onze eigen ondervindingen hier in België. Sindsdien hebben we de jeugdwerking uitgebouwd tot een uitwisselingsproject, waarbij onze focus nog steeds ligt op ondersteuning, maar ook op het wederzijds uitwisselen van ervaringen.

Elk jaar in de zomer organiseren we een jeugdkamp in Berbesti, waar de Belgische en Roemeense groep visies en ideeën kunnen uitwisselen. Hier worden ook vele speeldagen georganiseerd, waarbij beide groepen samen de leiding nemen over de Roemeense kinderen. Die kijken er elk jaar erg naar uit om de Belgische leiding terug te zien. Ze weten dat dit telkens garant staat voor een super leuke week.

We zetten ons dagdagelijks in voor het project, maar krijgen er ontzettend veel voor terug. Er is ook een grote culturele uitwisseling tussen de groepen. Een kampvuur, teambuilding en verschillende nevenactiviteiten vullen onze trip aan.

Tijdens deze kampen worden vriendschappen voor het leven gesloten. Wij houden contact met elkaar via verschillende sociale media en natuurlijk via onze jaarlijkse bezoekmomenten.

Jongeren gezocht voor zomerkamp 2019 in Berbesti

Het Herselts UitwisselingsTeam Roemenië, afgekort HUT, organiseert elk jaar een zomerkamp in Berbesti. De vereniging is voor 2019 nog op zoek naar avontuurlijke en enthousiaste jongeren (+16 jaar) om, samen met Roemeense leiding van de jeugdbeweging GLT Together, speldagen te organiseren voor de kinderen. Het initiatief wordt ondersteund door de gemeente. Er is bv. een subsidie voor 60% van de reiskosten voorzien. Het zomerkamp duurt 10 dagen incl. de reis. De periode wordt, in gezamenlijk overleg, vastgelegd.

Ben je geïnterresseerd? Geef dan je naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer door via jeugd@hutroemenie.be. Begin 2019 krijg je een uitnodiging om deel te nemen aan een eerste kennismakingsbijeenkomst. Je krijgt dan meer uitleg over de jeugdwerking van HUT, de vertrekdatums , eigen financiële inbreng, enz... Indien je niet aanwezig kan zijn op de info-avond, geef ons dan een seintje en dan nemen wij graag persoonlijk contact met jou op.